Demokrata szenátorok arra szólítják fel az Egyesült Államok kormányát, hogy az állítsa vissza a Gázának nyújtott támogatást.

Felismerve, hogy a Gázai övezetben élő palesztinok humanitárius válsággal küzdenek, 31 demokrata szenátor arra szólította fel az Egyesült Államok kormányát, hogy az állítsa vissza a Gázai övezet segélyezését.

A levél, amelyet Mark Pocan és Debbie Dingell képviselők neve fémjelez, arra sürgeti Mike Pompeo külügyminisztert, hogy tegyen azonnali lépéseket a Gázának nyújtott humanitárius segélyek újraindítása, valamint annak érdekében, hogy Izrael vessen véget a 13 éve tartó blokádnak.

A szenárok kiemelik levelükben, hogy a folyamatosan romló víz- és elektromos infrastruktúra, egészségügyi rendszer és más alapvető gazdasági és szociális szolgáltatások egyre közelebb viszik Gázát a teljes összeomláshoz.

Hozzátették, hogy a válság elkerülhető, ha folytatódik az Egyesült Államok kétoldalú segítségnyújtása, valamint az ENSZ közel-keleti palesztin menekülteket segélyező hivatalának (UNRWA) finanszírozása.

Forrás: WAFA