A Kulturális és Sport Iroda célja a Palesztina és Magyarország közötti kölcsönös megértés elősegítése különféle kulturális, sport és szakmai tevékenységek révén. Ezért az iroda feladata a palesztin-magyar kulturális, sport és egyéb csereprogramok és együttműködés erősítése. A két nép közötti kölcsönös megértés, kölcsönös tanulás és barátság előmozdításán dolgozik. Az iroda célja továbbá, hogy növelje a palesztin kultúra ismertségét, valamint tájékoztatást nyújtson azon magyar emberek és kulturális szervezetek számára, akik palesztin partnerekkel kívánnak kapcsolatokat vagy csereprogramokat kialakítani. Itt büszkén jelenthetjük ki, hogy a Kulturális és Sport Iroda feladata számos érdekes lehetőség és program kialakítása, amelyekben művészek, sportolók, diákok, fiatalok és pedagógusok vesznek részt. Elmondható, hogy a Kulturális és Sport Iroda a legmegfelelőbb célpont azok számára, aki szenvedélyesen érdeklődnek a zene, a sport vagy a művészetek iránt, valamint azok számára, akik önkéntes munkát kívánnak vállalni.

Az iroda szorosan együttműködik az Oktatási és Ösztöndíjügyi Irodával, valamint a Magyarországon végzett palesztin öregdiákokkal. A kultúrával és a sporttal kapcsolatos önkéntesi és más lehetőségek a honlapunkon tesszük közzé. Az iroda a Gazdasági és Turisztikai Irodával is együttműködik, amely turisztikai, oktatási, képzési és hivatalos célú látogatási lehetőségeket szervez Palesztinába. Az iroda – együttműködve a kapcsolódó szervezetekkel – kulturális tájékoztatást és prezentációkat is szervez a palesztin történelemről kultúrájáról, szokásairól és más témákról, amelyek hasznosak lehetnek a Palesztinába látogatók számára.

A Kulturális és Sport Iroda különböző palesztin és magyar intézményekkel is együtt dolgozik, köztük múzeumokkal, kulturális központokkal, művészeti galériákkal, kulturális és sport fórumokkal, minisztériumokkal és más szervezetekkel. Bővebb felvilágosításért forduljon munkatársainkhoz.