Petíció Palesztináért (nem hivatalos fordítás).

Egy pillanatra hunyjuk le a szemünket és képzeljük el, ami történt és ami folyamatosan történik: valaki bejön a házunkba, arra kényszerítve bennünket, a gyerekeinket, és idősödő szüleinket, hogy távozzunk, és azt is megakadályozza, hogy valaha visszatérjünk oda. Te mit tennél ebben a helyzetben?

Mi, palesztinok szabadságra, igazságszolgáltatásra és békére vágyunk. Olyan nép vagyunk, amely jogosult arra, hogy méltóságban éljen, gyakorolva elidegeníthetetlen és szent önrendelkezési jogát, akárcsak bármely más nép.

Izrael megszállt bennünket és egy szegregációs rendszert kényszerített ránk, amelynek célja, hogy megakadályozza a békés megoldás lehetőségét.

A szabadság, az igazságszolgáltatás és a béke érvényesítése érdekében arra kérjük a világ népeit, hogy:

1. Utasítsák el hazánk, Palesztina izraeli megszállását és elidegeníthetetlen, nemzetközileg elismert jogaink módszeres megtagadását. Arra kérünk mindenkit, hogy álljon ki törekvéseink mellett, hogy elérhessük az igazságosságot és a függetlenséget.

2. Támogassák a palesztin nép saját független államához való jogát és békés, szabad, méltó élethez, amely magában foglalja a Palesztin Állam elismerését, a nemzetközi jog és az ENSZ határozatai alapján.

Mindenki tisztában van vele, hogy mi történt a palesztin néppel. Nincs hát itt az ideje, hogy véget érjen mindennapos szenvedésünk? Vajon nem érdemeljük meg, hogy békében éljünk és neveljük fel gyermekeinket, akárcsak bárki más? Nem vagyunk talán mind fivérek és nővérek, akik hasonló alapértékekkel rendelkeznek és keményen dolgoznak, hogy meg tudják adni a családjuknak, amit érdemelnek?

Kérjük, álljanak mellénk, és engedjék, hogy az emberi jogok melletti elkötelezettségük, amely az egyik legnagyobb érték és az elnyomottak támogatása diadalmaskodjon. Ne hagyják, hogy mások beszéljenek és hozzanak olyan döntést önök helyett, amellyel leigázzák és uralják azt népet, amely a szabadságra és az igazságosságra szomjazik. Belekapaszkodunk és erősen fogjuk az nagyszerű és nemes emberiség segítő kezeit.

“A szabadság az emberi jogok felsőbbrendűségét jelenti mindenhol. Támogatásunk azokat illeti, akik azért küzdenek, hogy elnyerjék vagy megtartsák ezeket a jogokat. Erősségünk a célunk egységében áll. Ennek a magasztos eszmének a vége csak a győzelem lehet.” (Franklin D. Roosevelt)

Kérjük, írja alá a petíciót a humanitárius igazságosság és a palesztin nép azon jogának érdekében, hogy méltóságban éljen, ahogy a többi nemzet is.

[Segítség a petíció kitöltéséhez:
Az oldal jobb oldalán lévő űrlapot kell kitölteni a petíció aláírásához.
Name = név
Email = e-mail cím
Comments = megjegyzés
Show my name in the online signature list = Jelenjen meg a nevem az online aláírók listájában
Keep me informed on this and similar petitions = Szeretnék további tájékoztatást kapni a petícióról, illetve hasonló petíciókról.]
Sign petition = aláírom a petíciót
or sign in with Facebook / Twitter = vagy bejelentkezés Facebook /Twitter profillal