Dokumentumok felülhitelesítése

Felülhitelesítést kizárólag a Külgazdasági- és Külügyminisztérium pecsétjének megléte esetén végzünk (a pecsét megszerzésének módjáról a Külgazdasági- és Külügyminisztérium honlapján lehet tájékozódni: >>> Konzuli és Állampolgársági Főosztály, Konzuli Szolgálat >>>)

Díjszabás: dokumentumtól függően átlagosan 150 USD külügyi pecsétenként, mely összeget USD-ben kérünk kiegyenlíteni. A pontos díjról a sausan @ palestinemb.hu e-mail címen kérhető felvilágosítás – kérjük, erre a címre küldje el előzetesen a felülhitelesíteni kívánt dokumentumot, vagy használja a lenti űrlapot.

Vízum

A Palesztinába való belépéshez nincs szükség vízumra, azonban azokban az országok, ahonnan Palesztina megközelíthető (Izrael, Jordánia, Egyiptom), szükséges lehet a vízum megléte, amelyről a jelzett országok magyarországi nagykövetségén érdemes tájékozódni. Izraeli biztonsági ellenőrzés során kérhetik a vízumot.

Palesztina többek között az alábbi útvonalakon közelíthető meg:

  • Izrael: Ben Gurion reptér, Tel-Aviv
  • Jordánia: Allenby (King Hussein)-hídon is megközelíthető Palesztina – az izraeli álláspont szerint az Allenby-híd nem szolgál az Izrael és Jordánia közötti nemzetközi turista forgalom lebonyolítására.
  •  Egyiptom: Rafah határátkelő – minden nap 09:00 és 19:00 óra között tart nyitva humanitárius segélyezés céljából és az előzetes átvilágításon átesett személyek számára. A határátkelő nyitva tartása változhat, ezért célszerű előzetesen tájékozódni.

Üzenetküldés a Konzuli szolgálatnak

    *Kitöltendő mező