Travel Palestine >>>
/angol nyelvű információk/
A palesztin turizmus hivatalos oldala, amely a Palesztinába látogatók számára nyújt információt a kínálatról, az alapvető utazási információktól a tevékenységekre, úticélokra és szállásra vonatkozó javaslatokig. 

Palesztin turisztikai portál – információ, utak, útikalauzok >>>
/angol nyelvű információk/
Palesztina vezető online útikalauza. Az oldal a tudnivalók és szolgálatások széles körét kínálja a látogatók számára, hogy megkönnyítse a Palesztinába való utazás megtervezését. Küldetésük Palesztina mint életképes és független úti cél proaktív népszerűsítése, amely gazdag vallási, történelmi, kulturális és természetese kincsekben.

Turizmus :: Adatok és statisztikák :: Hasznos linkek


Turizmus

Palesztinában az idegenforgalmi ágazata folyamatosan növekszik. Ez az ágazat nagy lehetőségeket rejt magában, amelyek lehetővé teszik, hogy a palesztin gazdaság egyik fő pillére legyen. A siker tényezői, valamint a vonzó látnivalók és helyszínek készen állnak nemcsak a látogatásra, hanem a külföldi és helyi befektetések odavonzására is. Palesztina számos vallási és kulturális örökséggel rendelkezik, a környezeti sokszínűség és jellegzetes természeti adottságok mellett.

Palesztina tengerpari területekkel és festői hegyvidéki tájakkal rendelkezik Jeruzsálem, Betlehem és a történelmi Jerikó városa, valamint a Holt-tenger mellett, amely lehetőséget kínál számos gyógyüdülő és rekreációs intézmény létesítésére. Iszlám és keresztény nevezetességek ugyancsak megtalálhatóik itt, nem véletlenül tartják Palesztinát a vallások és az örökség bölcsőjének. A jellegzetes kulturális, szabadidős és rekreációs lehetőségek, valamint a konferencia helyszínek mind a helyi, regionális és nemzetközi turisták és üzletemberek rendelkezésére állnak.

A turizmus nemcsak egy pénzügyi forrás, amely munkalehetőségeket teremt és javítja a jövedelemszintet, hanem egy média platform is, amely közvetíti a világ számára a palesztin nép civilizációs és kulturális dimenzióit, illetve sajátos identitását.

OLDAL TETEJÉRE

Adatok és statisztikák

Az idegenforgalmi ágazat becslések szerint 2,8%-kal járult hozzá 2017-ben a GDP-hez. Az idegenforgalmi szektor összes tevékenységének hozzáadott értéke mintegy 305 millió amerikai dollárt tett ki.

Az idegenforgalmi létesítmények száma Palesztinában elérte a 7.842-t, az ágazatban dolgozók száma pedig a 26.180-at.
A palesztinai idegenforgalmi ágazat éves termelése 450 millió amerikai dollár.

A Palesztin Központi Statisztikai Hivatal szerint 2017-ben 502.850 turista kereste fel Ciszjordániát és Jeruzsálemet.

Angol nyelvű információk:

Outbound Tourism

Inbound Visitors

Hotels

Domestic Tourism

Tourism Activities

Hotelek:
Jelenleg zajlanak a szállodabesorolási rendszer kialakításának munkálatai Palesztinában, amely elősegíti a szolgáltatások javítását. Ezzel a besorolással a szállodákat adott szabványoknak megfelelő osztályokba sorolják a tisztaság, a szolgáltatások, a szobák és a létesítmények vonatkozásában.

Angol nyelvű sajtóközlemény: A press release on the occasion of World Tourism Day 27/09/2021 – by the Palestinian Central Bureau of Statistics (PCBS) and the Ministry of Tourism and Antiquities (MOTA) Antiquities

Hasznos linkek

Angol nyelvű információk:

Inspiring Business

Value Proposition Presentation

Ministry of tourism and antiquities

PIPA Palestine

PalTrade

OLDAL TETEJÉRE