A kulturális és gazdasági részleg kezeli a kulturális és gazdasági ügyeket. A részleg küldetése elsősorban a palesztin kultúra és értékek megértésének elmélyítése. Ennek alapján a kulturális és gazdasági részleg csapata a magyar felek széles és sokszínű szegmensével dolgozik szoros együttműködésben, köztük hivatalos és nem hivatalos szervezetekkel, kulturális szereplőkkel és a civil társadalom vezetőivel. A részleg minisztériumokkal, egyetemekkel, iskolákkal, nem kormányzati szervezetekkel, egyesületekkel és másokkal is kapcsolatban áll. A részleg további tevékenységei közé tartozik, hogy gyakorlati, illetve önkéntesi lehetőséget biztosít tanulók és más érdeklődők számára

A kulturális és gazdasági részleg három irodából áll:

Oktatási és Ösztöndíjügyi Iroda

Az Oktatási és Ösztöndíjügyi Iroda feladata a palesztin-magyar oktatási együttműködések erősítése, így tájékoztatást nyújt a Palesztinában és Magyarországon elérhető oktatási programokról, a magyar kormány által Palesztinának biztosított ösztöndíjakról, valamint a két országban elérhető csereprogramokról és tanulmányi feltételekről. Mindezek mellett az iroda nyomon követi a Magyarországon tanuló palesztin diákok ügyeit is, és gyakorlati, illetve önkéntesi lehetőséget kínál a hallgatók számára a nagykövetség által szervezett tevékenységeken.

Gazdasági és Turisztikai Iroda

A Gazdasági és Turisztikai Iroda az ideális célpont, ha valaki általánosságban szeretne tájékozódni a palesztin gazdaságról, a gazdasági szektorokról, mint az ipar, a mezőgazdaság és a szolgáltatások. A részleg a palesztinai befektetésekről, befektetési lehetőségekről és a felkínál ösztönzőkről is tájékoztatást nyújt. A részleg kiemelten foglalkozik Palesztina turizmusával és turisztikai helyszíneivel, valamint információt szolgáltat a látogatásra ajánlott látnivalókról, szállodákról és egyéb turisztikai vonzerővel bíró szolgáltatásokról azok számára, akik az országba kívánnak látogatni.

Kulturális és Sport Iroda

A Kulturális és Sport Iroda kezeli a Palesztina és Magyarország közötti kulturális és sportkapcsolatokat, valamint felvilágosítást nyújt sport-, kulturális és képzőművészeti programokról, azzal a céllal, hogy elősegítse a kölcsönös megértést és megszilárdítsa a két nép közötti pozitív kapcsolatokat.

Önkéntesi és gyakorlati lehetőségek

Hamarosan…

Kapcsolatfelvétel a Kulturális és gazdasági részleggel

    *Kitöltendő mező