A kialakult járványügyi helyzetre reagálva, a Magyarországon tanuló orvosi és más egészségügyi képzésre járó palesztin diákok felajánlották, hogy önkéntesként segítik a magyar egészségügyi intézmények munkáját. Számos magyar városban, pl. Pécsett, Debrecenben, Szegeden is felsorakoztak a hallgatók.

Dr. Ibrahim Alshrouf, a Magyarországi Palesztin Diákok Egyesületének elnöke elmondta: „Az első pillanattól úgy gondoljuk, hogy kötelességünk segíteni, hiszen az orvosi hivatást választva elsődleges érték számunkra az emberi életek megmentése, a betegek gyógyítása. Hazánkban, Palesztinában annyi szenvedést tapasztalunk, hogy már belénkivódott az összetartás, az összefogás szüksége. Magyarországon pedig most mindennél nagyobb szükség van az orvosokra, ápolókra. Mi itt vagyunk, készen állunk, hogy segítsünk.”

A Palesztin Állam Nagykövetségét büszkeséggel tölti el a diákok felajánlása. „Diákjaink jelesre vizsgáztak emberiességből”– mondta a Nagykövetség ideiglenes ügyvivője.

A Palesztin Állam Nagykövetsége ezúton is kitartást kíván a magyar egészségügyi dolgozóknak, a lakosságnak pedig jó egészséget.

A sajtóközlemény letöltése pdf formában: Sajtóközlemény – Palesztin Állam Nagykövetsége – 20200317