Újabb áldozatok Palesztinában: ha a koronavírus nem elég csapás Palesztina számára, Izrael tovább folytatja az öldöklést és a rombolást. A hét címszavai.

Vírust terjesztenek Palesztinában az izraeli katonák

A palesztin miniszterelnök a mai beszédében bejelentette a koronavírus terjedésével kapcsolatban, hogy a nemzetközi bűnügyi bíróság elé fogja terjeszteni – bizonyítékokkal alátámasztva -, hogy az izraeli katonák több palesztin személy autójában is elhelyezték a vírust.

Az izraeli erők lerombolták a palesztinok egyik sürgősségi koronavírus klinikáját

Az izraeli erők csütörtökön behatoltak az egyik Jordán-völgyben lévő településre és lerombolták, illetve lefoglalták a koronavírus kezelésére szolgáló klinika létesítésére szánt alapanyagokat.

Az izraeli erők leromboltak egy tárolót Salfit közelében

Az izraeli hadsereg egy buldózer kíséretében betört a faluba, majd leromboltak egy mezőgazdasági célokra szolgáló helyiséget. A tároló az egy helybéli tulajdonában állt. Az izraeli megszálló erők a megszállt Ciszjordánia mintegy 70% -án szinte az összes palesztin építkezést megtiltják, az illegális telepek tevékenységeinek támogatása érdekében.

Telepesek már második napja támadják a Ciszjordánia déli részén lévő települést

Fanatikus zsidó telepesek már második napa támadják Al-Tuwani falut Ciszjordániában, Hebron városától délre. A katonák nemhogy nem tettek semmit a támadás megállítására, de még könnygépekkel és kábító gránátokkal támadtak a tüntetőkre, akik megpróbálták kivédeni a támadást. Két palesztint könnyebben megsebesítettek a katonák által kilőtt gumibevonatú töltények.

Az izraeli flotta megsebesített egy halászt

Egy palesztin halász megsérült, miután az izraeli haditengerészet gumival bevont acélgolyóval lőtte le a Gázai övezet északi partján, miközben az említett területen hajózott. Az izraeli haditengerészet szinte naponta célozza meg a palesztin halászokat, és akadályozza meg őket a halászatban a Gázai övezet számára kijelölt halászati ​​övezetben.

Megölték Náblusz kerület polgármesterét

An-Nassariya község polgármesterét, Hasan Dabbát (55), ismeretlen támadók lelőtték a Náblusztól keletre fekvő ciszjordániai faluban. A halálos esemény után a rendőrségi és a biztonsági erőket rendeltek a faluba a közbiztonság, a biztonság és a rend fenntartása, valamint a bűntett helyszínének ellenőrzése céljából. A faluban számos gyanúsítottat tartóztattak le a büntetőeljárás során.

Izraeli telepesek 300 olajfát vágtak ki Ciszjordánia déli részén

Az izraeli telepesek 300 olajfát vágtak ki a Ciszjordánia déli részén fekvő palesztin területeken. A telepesek kihasználják a betlehemi kormányzat koronavírus elleni kijárási korlátozást, hogy fákat vágjanak ki a palesztin területeken, ahogyan ezt olyan falvakban is tették, mint például al-Khader, Wadi Fukin és Wadi Rahhal.

(Forrás, kép: Palestine Chronicle, WAFA)